Определено беше напрегнат уикенд за седемкратния световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън. Макар да спечели състезанието за голямата награда на Бразилия, проблемите за британеца, които го преследваха в спринтовата квалификация и впоследствие състезание, продължиха и след края на надпреварата на „Интерлагос“.

Минути след церемонията по награждаване пилотът на Мерцедес бе привикан от стюардите по обвинение, че е нарушил правилата за безопасност в обиколката си за прибиране в бокса. На кадри от болида на Хамилтън се вижда как той се движи доста свободно в своя кокпит в парадния тур, което породи подозрения, че британецът е разкопчал своите колани. Това категорично е забранено от международния правилник на ФИА отнасящ се за безопасността.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

Хамилтън е бил изслушан, а след това и глобен с 5 хиляди евро. Победата обаче не му бе застрашена и така той запазва спечелените за нея 25 точки. С тях той свали пасива си спрямо Макс Ферстапен, който финишира втори, в спора за титлата до 14 точки три кръга преди края на сезон 2021.

Битката между двамата пилоти ще продължи с всички сили идния уикенд, когато ще се проведе историческата първа Гран При на Катар на пистата „Лусайл“.