По време на Гран При на Япония се случи нещо рядко виждано във Формула 1. Серхио Перес, който отпадна от състезанието, се завърна на пистата след 20 минути в бокса.

Мексиканецът имаше кошмарна надпревара, която започна с удар още в началото между него и Люис Хамилтън. След това той получи наказание от 5 секунди, след като изпревари при кола за сигурност.

Проблемите продължиха и той удари Кевин Магнусен, което накара отбора да го вкара в бокса и да прекрати участието му на "Сузука". 

Именно обаче наказанието от 5 секунди бе причината Ред Бул да приготви болида и Перес да се върне на пистата 20 минути, след като първоначално отпадна от състезанието. Идеята на "биковете" бе, че мексиканецът трябва да изчисти наказанието си в Япония и да започне на чисто следващата надпревара. За тази цел Чеко завъртя няколко обиколки и влезе в бокса, за да изтърпи санкцията от пет секунди. Малко след това колата му за втори и последен път бе прибрана в бокса, а Гран При на Япония за него официално приключи.

Оказва се, че от пита на Ред Бул са се свързали със стюардите на ФИА, за да получат разрешение да върнат колата си на трасето. 

Вижте любопитната ситуация във видеото.