Все повече и повече фенове на Формула 1 се питат дали има нещо по-специално зад продължаващото мълчание на световния шампион Люис Хамилтън в социалните мрежи. От началото на 2018 година британецът не е поствал нищо на официалните си акаунти.

Хамилтън унижи племенника си

Според „Ройтерс” това има общо със случилото се по Коледа, когато Хамилтън унизи своя невръстен племенник заради желанието на малчугана да носи розова рокля. 33-годишният пилот публикува снимка на детето с послание: „Момчетата не носят рокли на принцеси”. Заради силния негативен отзвук Хамилтън се извини ден по-късно и изтри публикацията.

Следващата стъпка, която състезателят и неговият ПР екип предприеха, бе да бъдат прочистен профилите му в „Туитър” и „Инстаграм” от всякакво съдържание, което би се счело за провокативно. Хамилтън не даде никакво обяснение за това, а според мнозина по този начин той показва колко дълбоко са го засегнали критиките.  Нещо повече – рожденият ден на пилота (7 януари) мина и замина без никакъв пост от него.

Хамилтън: Лидер? Аз съм само брънка във веригата на Мерцедес

Хамилтън е безспорно най-популярният пилот от Ф1 в социалните мрежи. Той има 5,7 милиона последователи в „Инстаграм” и почти 5,3 милиона в „Туитър”.