Мик Шумахер може да се окаже в Мерцедес като пилот още през 2024-а година. Това е мнението на чичото на 23-годишния германец Ралф Шумахер, който повлия на кариерата на роднината си в Хаас. Все пак той се скара с Гюнтер Щайнер и страните се разделиха, след като Щайнер призна, че Ралф Шумахер е искал да го предизвика на „публичен бой“.

„Не ми е интересно да отговарям на този въпрос, защото не се саморекламирам. Решението ми със сигурност не беше повлияно от поведението на Ралф“, каза Щайнер по темата.

Решението на Хаас да изгони Шумахер и да го замени с германския ветеран Нико Хюлкенберг и сега Мик е без състезателно място. През 2023-а година той ще бъде първи резервен пилот на Мерцедес.

„Ще дам от себе си всичко през тази година и искам да присъствам на всички състезания през следващия сезон“, каза наскоро Мик Шумахер.

„Искам така да се представя, че ад се върна на стартовата решетка през 2024-а година“, каза още той.

Според шесткратния победител в Гран притата – Ралф Шумахер, това може дори да накара младия Мик да замени седемкратния световен шампион Люис Хамилтън при „сребърните стрели“.

„Да приемем, че Джордж Ръсел отново е по-бърз от Хамилтън“, каза Ралф ред Auto Bild. “Люис ще продължи ли да се състезава тогава изобщо? Ще бъде вълнуващо да разберем“, добави 47-годишният Шумахер.