Пилотът от Формула 1 Мих Шумахер очаква следващият сезон да е много напрегнат заради рекордния брой планирани състезания. Той все още се надява, че в даден момент в календара ще се завърне и стартът за Голямата награда на Германия.

22-годишният Шумахер заминава за Бразилия, където баща му - легендарният Михаел Шумахер участва в последното си състезания през 2012 година. Пилотът на "Хаас" заяви в интервю за ДПА, че се надява вълнението да не го напуска през целия уикенд.

Това, което липсва на Мик Шумахер обаче е надпревара в родината му Германия, въпреки разширяването на календара на Формула 1. През следващият сезон той ще включва цели 23 състезания, а новата дестинация е Маями (САЩ).

"Изглежда няма да се състезаваме в Германия догодина. Разбира се, бих предпочел да имаме старт там. Но Маями е място, на което досега не съм бил, така че ще е интересно да бъда там като пилот от Формула 1. Но определено би било добре, ако може да вмъкнем старт в Германия", коментира Шумахер.

Той не скри, че участието в още повече състезания ще е трудно за всички, но пък би могло да е от полза за млад пилот като него.

"За такива като мен, които едва стартират във Формула 1, може и да е предимство. Вече показах, че мога да си извоювам път нагоре", каза още Мик Шумахер.

"Трябва да намериш правилния баланс между професионалните ангажименти и живота извън Формула 1. Учуден съм колко бързо минава тази година. Сега сме в края на 2021-ва, а имам чувството, че едва започна", добави Шумахер.