Мик Шумахер иска да се върне във Формула 1, но задачата е особено трудна, като се има предвид колко пилоти са с договори до края на настоящата година. В момента синът на Михаел е част от екипа на Алпин в състезанията за издръжливост.

Тази седмица Мерцедес оганизира тест на пистата Силвърстоун, а участие са взели Мик Шумахер и Андреа Кими Антонели, който е спряган за заместник на Люис Хамилтън, който ще отиде във Ферари догодина. В крайна сметка от отбора не оповестиха никакви времена от теста на Силвърстоун, но стана ясно, че е било трудно да се съпоставят двамата пилоти заради различните програми и технически проблеми с болида на Шумахер. Според непотвърдена информация Мик е направил 10 серии и общо 350 обиколки. Антонели е получил болид с малко гориво, меки гуми и разрешение да кара колкото може.

Информациите сочат още, че Тото Волф е заявил на Мик Шумахер недвусмислено, че не може да разчита на Мерцедес за място във Формула 1. Това пък означава, че най-сериозните кандидати за мястото на Хамилтън са именно младокът Антонели и самият Карлос Сайнц.