Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф обяви, че тимът ще направи подобрения по своя болид W10 за предстоящото Гран При на Япония. Причината за това е отстъплението спрямо Ферари в последните стартове.

Макар че в Русия отборът отбеляза двойна победа, предишните три старта бяха доминирани от Ферари, който намери ресурс да бъде убедителен дори на трасе като „Марина Бей” в Сингапур, където не се очакваше случаят да бъде такъв. След Сочи обаче Мерцедес води със 162 точки пред Ферари – 571 срещу 409 – в класирането при конструкторите, а до края на календара могат да спечелени максимум 220 пункта. Така при определено развитие германците могат да завоюват своята 6-а титла още на „Сузука”.

„От доста време не бяхме внедрявали подобрения по колата и най-вероятно не направлявахме процеса така, както оптимално трябваше да го правим”, заяви Волф. „Също така имаше и епизоди на неуспех с при нашите решения. От последните стартове имаше такива, които можехме да спечелим, но не успяхме. Този късмет се преобърна в Сочи.”

„Липсата на ъпгрейди беше планирана. Трябва да управляваш ресурсите си по правилен начин, докато вече гледаме и към следващия сезон. Това е нещо, към което се отнасяме с много внимание. Ще има нещо за малко за „Сузука”, което просто сме любопитни да изпробваме. Но не очаквайте големите стъпки, които правехме, за да натискаме сериозно до лятната пауза”, допълни Волф.