Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън с Мерцедес спечели втората свободна тренировка преди неделното състезание за Голямата награда на Австрия във Формула 1.

Хамилтън записа най-бърза обиколка от 1:04.523 минута, а втори на 0.189 секунди се нареди неговият съотборник Валтери Ботас (Финландия).

Лидерът в класирането при пилотите Макс Ферстапен (Нидерландия) с "Ред Бул", който спечели три от последните четири старта, финишира трети с пасив от 0.217 секунди.

23-годишният Ферстапен води с 18 точки в класирането при пилотите пред Хамилтън, а "Ред Бул" има аванс от 40 точки пред "Мерцедес" при конструкторите.

Гран При на Австрия е второто поредно състезание на пистата "Ред Бул Ринг" край Шпилберг, след като пандемията от коронавирус наложи промени в календара след отлагането на Гран При на Турция.

За първи път от началото на пандемията няма да има ограничения за присъствие на състезанието в неделя, като се очакват около 60 хиляди фенове, които са ваксинирани, възстановени от коронавирус или имат отрицателен тест за вируса.

В събота е третата свободна тренировка и квалификацията за място.