Шефът на тима на "Мерцедес" във Формула 1 Тото Волф обяви, че има интерес да подпише с Мик Шумахер като резервен пилот, след като германецът бе освободен от отбора на "Хаас".

Шумахер, който е син на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер, който бе в "Мерцедес" в периода 2010-2012, кара две години за "Хаас", но не бе оставен в тима за следващия сезон. Той е спечелил точки само от две състезания.

"Мисля, че той заслужава шанс. Наистина харесвам Мик и харесвам семейството, което отгледа децата си под тежестта на толкова известно име", каза Тото Волф.

"Нещата могат да не обърнат срещу теб в първите години във Формула 1, а освен това той бе под голямо напрежение, което не помага", смята шефът.

"Формула 1 може да бъде брутална, така че година почивка като трети пилот може да бъде добре, за да се съвземеш и да намериш по-добро място и да се надяваш на нов пробив", добави Волф.

Той сравни ситуацията на Шумахер с тази на Даниел Рикардо, който се завърна в бившия си тим "Ред Бул" като резервен пилот, след като напусна "Макларън".

"Мерцедес" се нуждаеше от нов резервен пилот, след като Ник де Фрийс отиде в "Алфа Таури", а Стофер Фандурн предпочете да бъде резервен пилот на "Астън Мартин".