Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън е подновил преговорите си за нов договор с тима на Мерцедес. След като британецът подписа споразумението си за тазгодишната кампания през месец февруари, още тогава той и тимът заявиха, че не биха искали повтаряне на ситуацията, предизвикана от COVID-19 пандемията и късни края на сезон 2020.

Както е известно, преговорите между двете страни за нов договор бяха временно прекъснати по-рано през годината, след разочароващото представяне на екипа в Гран При на Монако. В Княжеството Хамилтън и неговият съотборник Валтери Ботас имаха сериозни проблеми с темпото на W12 и изоставаха чувствително не само от Ред Бул, а и от Ферари. В самата надпревара Ботас отпадан след проблемен пит стоп, а Хамилтън завърши седми и взе точката за най-бърза обиколка.

„Подновихме преговори, нямам много какво да кажа, освен че нещата са позитивни“, заяви Хамилтън преди началото на първото от две поредни състезания на „Ред Бул Ринг“.

Той също така заяви, че не вижда причина в Мерцедес да заменят Валтери Ботас с младата звезда на Уилямс Джордж Ръсел.

„Валтери е моят настоящ съотборник, като и двамата сме имали нашите възходи и падения в кариерите си. Но както казах, той е невероятен съотборник и не виждам причина той да бъде заменян“, каза още Хамилтън.