Пилотът на Уилямс във Формула 1 Ланс Строл направи интересни признания за миналия сезон, в който бе съотборник с вече оттеглилия се Фелипе Маса. Макар за 19-годишния канадец това да бе дебют в „кралските гонки”, той не е получил никаквав помощ от далеч по-опитния си партньор.

Много хора вярваха, че ветеран като бразилеца с над 260 старта във Ф1 бе перфектният човек, който да въведе Строл в спорта. По думите на младока обаче случаят съвсем не е бил такъв, а всеки е гледал да си върши собствената работа и нищо повече.

Руски новобранец ще кара за Уилямс във Ф1

„Не мисля, че получих каквито и да е напътствия от него през миналата година”, коментира Строл пред „Аутоспорт”. „Той беше съотборник като всеки друг.”

„Той беше зает да кара колкото се може по-бързо, а аз опитвах да върша същото. Това беше. Нямаше нищо повече от това. Не зная защо хората си мислеха, че той ще бъде мой треньор, ментор или нещо подобно.”

Фелипе Маса: Не съжалявам за нищо във Ф1

През 2018 година Строл ще си партнира с дебютанта Сергей Сироткин, с което ще формират най-младия пилотски екип сред настоящите отбори. Канадецът твърди, че този факт няма да промени неговия подход на пистата. „Дали моят съотборник е човек с 15-годишен опит или е някой със само година опит, аз няма да се променя”, заяви Строл.