Съветникът на Ред Бул Хелмут Марко обясни, че е наясно, че Ферари и Ред Бул са отбори с ясно изразен първи и втори пилот. Така ръководителят отхвърли тезата, че в съвременната Формула 1 отборите могат да функционират така, че да предоставят равни шансове на пилотите си за изява.

Така Марко потвърди предположенията, че в Ред Бул световният шампион Макс Ферстапен е неоспоримият №1, а основната функция на Серхио Перес е да му помага. В същото време от Ферари упорито повтарят, че Карлос Сайнц има статут, равен на този на лидера в световния шампионат Шарл Льоклер.

“Миналата година Сайнц победи Леклер, но този сезон Шарл е в страхотна форма“, обясни 78-годишният бивш пилот пред Servus TV, която е собственост на Ред Бул.

„Това означава, че ние не можем да очакваме каквато и да е помощ от Сайнц, тъй като тяхната ситуация в тима ще е като при нас - има ясно изразен пилот номер 1”, продължи Марко.

“Мисля, че сме в добра позиция за битката тази година, но Ферари е почти равностоен съперник. Льоклер кара превъзходно този сезон и ни очаква вълнуваща година”, допълни Марко.

Льоклер спечели първото състезание за годината в Бахрейн, световният шампион Ферстапен пък взе второто в Саудитска Арабия. Карлос Сайнц има две качвания на подиума в тези две състезания, а другият пилот на Ред Бул Чеко Перес спечели полпозишън във второто състезание.