В една от малкото си изяви пред медиите, която не беше посветена на влизането на Майкъл Андрети със собствен отбор във Формула 1, световният шампион за 1978 година Марио Андрети коментира звездата на Ферари Шарл Льоклер.

"Не подценявайте Шарл – обясни Марио пред planetf1. – У него харесвам това, че се труди много упорито. Но в момента е ясно, че не разполага с достатъчно добър автомобил. Той се опитва да извади от автомобила нещо, което не е там. Той се бори, но вината не е негова, че е по-назад. Льоклер е много ценен пилот, много способен. Той може да е световен шампион, ако разполага с правилния автомобил и отбор".

"Льоклер осъзнава отлично грешките, които прави, има трезв поглед – допълни Марио. – Сигурен съм, че всеки ден си припомня това. И знам, че няма търпение да се върне отново в колата, за да докаже, че е по-добър и по-бърз, да изкупи грешките си. Шарл има огромен талант, надявам се да успее да го реализира".

Разбира се, Андрети, който има в миналото си съвместна работа с Ферари, не пропусна да отбележи и важността на италианския тим за Формула 1.

"На Ферари им липсва нещо, за да са в челото – коментира Андрети. – Което не е добре, тъй като Формула 1 има нужда от Ферари. Винаги е добре, когато Ферари са силни и са в челото, но сега положението не е такова".