Макс Ферстапен заяви, че се чувства като световен шампион във Формула 1 и всеки ход на "Мерцедес" да се опита да отнеме титлата в съда няма да промени това.

24-годишният пилот на "Ред Бул" победи седемкратния шампион Люис Хамилтън от "Мерцедес" в драматично състезание в Абу Даби в неделя, след като внезапна промяна на процедурата за колата за безопасност осигури победата на нидерландеца в последната обиколка.

"Мерцедес" има време до четвъртък вечерта, когато ще се проведе церемонията по награждаването в Париж, където Ферстапен трябва да получи шампионския трофей, да обжалва, след като протестите след състезанието бяха отхвърлени.

"Чувствам се като световен шампион", каза нидерландецът пред репортери по време на видеовръзка днес.

"Няма значение какво се опитват да направят. Спечелихме на пистата, когато имаше зелена светлина и ги изпреварих. Те така или иначе никога няма да могат да ми отнемат това. Относно евентуалното обжалване, не ме интересува", каза Ферстапен.

Шефът на отбора Кристиан Хорнер каза, че е "време да продължим напред".

Хамилтън, който водеше състезанието до последната обиколка, получи рицарско звание в замъка Уиндзор днес и не коментира нищо пред медиите.

"Посрещнахме Макс у дома днес в отбора като световен шампион. Очакваме с нетърпение да го видим да вземе трофея утре вечер като световен шампион", каза Хорнер.