Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен даде най-добро време в първата свободна тренировка преди Гран при на Абу Даби, което е последен и решителен старт от сезона във Формула 1.

Нидерландецът, който има равен брой точки с британеца Люис Хамилтън на върха в класирането, направи най-добра обиколка за 1:25.009 минути. Седемкратният световен шамион Хамилтън остана с трети резултат на 0.346 секунди от Верстапен, а между двамата се вклини съотборникът на британеца в Мерцедес Валтери Ботас. Финландецът бе по-бавен с 0.196 секунди от най-доброто време в сесията.

Много добър резултат в сутрешната сесия направи и другият пилот на Ред Бул Серхио Перес. Мексиканецът изостана от Хамилтън с едва осем хилядни от секундата и даде заявка, че може да се бори дори за място на първа редица в съботната квалификация.

Пето и шесто време в тренировката дадоха японецът Юки Цунода с АлфаТаури и испанецът Фернандо Алонсо с Алпин.

От 15:00 часа днес е втората свободна тренировка, а в неделя ще бъде едно най-очакваните състезания за последните 10 години във Формула 1. Който измежду Верстапен и Хамилтън финишира по-напред в зоната на точките, той ще стане световен шампион.