Макс Верстапен спечели третата световна титла в кариерата си във Формула 1 по ирония на съдбата в спринт. Нидерландският пилот на Ред Бул изобщо не харесва този формат на състезателните уикенди, но точно днес в късата състезателна дистанция в Катар формализира третата си F1 корона.

„Това е невероятно, момчета. Не знам какво да кажа… Невероятна година. Благодаря, че ми дадохте такава кола. Истинско удоволствие е този сезон“, каза по радиото по време на обиколката за прибиране в питлейна Верстапен.

„Искам да кажа огромно благодаря на всички тук на пистата, на хората във фабриката. Влагането на толкова усилия и постигането на нещо такова – не мога да ви благодаря достатъчно. И извън всичко, свързано с представянето, е истинско удоволствие да работя с всички вас. Това като че ли в крайна сметка е най-важното. И пак, благодаря ви много“, допълни Верстапен.

„Усещането е фантастично“, продължи Верстапен вече след финала на спринта.

„Годината наистина е невероятна. Направихме много невероятни състезания. Супер горд съм с работата, която отборът върши. Невероятно удоволствие е да си част от тази група от хора.“

„А да съм трикратен световен шампион е наистина изключително. Ще продължим да натискаме. Ще даваме най-доброто, на което сме способни. Днешното състезание бе вълнуващо. Жалко, че имаше толкова коли за сигурност, но като цяло на пистата бе забавно. В момента просто съм страшно щастлив.“

„Оскар [Пиастри] направи страхотна надпревара. Не беше лесно, тъй като ние бяхме с медиум, а пилотите около нас имаха малко повече сцепление. Той се справи добре. Аз направих всичко възможно, за да го настигна. Просто малко не ни стигна накрая“, добави Верстапен.