Макс Верстапен бе най-бърз в изпитанията от Формула 1 преди сезон 2021, но остана предпазлив в изказванията си по време и след тренировките на пистата Сахир. Той посочи, че болидът му Ред Бул RB6B върви добре, но уточни, че тестът е основно за събиране на данни.

„Положително е, че направихме много обиколки. Това определено бе различно в сравнение с тренировките преди други сезони. В крайна сметка обаче това бе тест. През минали години Мерцедес не бяха кой знае колко често на върха по време на такива изпитания. Те просто не показват особено добре чистото представяне“, заяви Верстапен.

„За нас става дума просто за събиране на данни. Най-важно бе да натрупаме обиколки, да разберем поведението на колата, да пробваме различни настройки. Бих казал, че всичко работеше според очакванията ни. Затова мисля, че работата ни бе добра", добави още той.

„Винаги има какво да се направи по-добре, разбира се. Точно върху това работим. Най-важното е просто да разбираме автомобила. Изобщо не става дума да източим горивото и да направим Q3 серия или нещо подобно. Наясно сме какво искаме да извлечем от автомобила и това се стараем да постигнем“, каза нидерландецът.

„Мисля, че можем да обобщим, че тестът ни бе добър. Това, разбира се, не дава никакви гаранции, а и всички отбори работят по различни програми по време на изпитания. В Q3 след около две седмици ще открием каква е скоростта. Но колата върви добре и нямам търпение да се състезавам", заяви Верстапен.