Макс Верстапен спечели в Лас Вегас своята победа №18 в сезон 2023 във Формула 1, като беше наказан само веднъж за трите инцидента, в които участва.

„Трудно състезание, атакувах още на старта, двамата с Шарл спряхме много късно за първия завой, останах без сцепление и отворихме твърде много завоя, стюардите ме наказаха за това – обясни Верстапен. – Това ни върна малко назад, трябваше да изпреваря няколко коли, после отново имаше кола на сигурността, така че в това състезание се случиха много неща. Тук DRS системата работи много ефективно и този, който атакува е в по-силната позиция и се получават отлични битки.”

Верстапен коментира и инцидента, при който се удари с Джордж Ръсел, но наказанието беше за британеца. И всъщност, Макс се говори за самия инцидент, а за това какво му се е разминало.

„Извадих късмет, че не ударих отново предното си крило, което вече беше пострадало – допълни световният шампион. – Имах недозавиване до края, но пак спечелих. Страхотна публика и отсега ви казвам, че ще е вълнуващо да се върнем тук догодина.”