След като стартира надпреварата за Гран при на Русия последен, Макс Верстапен завърши на втора позиция, възползвайки се от хаоса в последните обиколки.

Нидерландецът бързо успя да се изкачи до 6-та позиция в началото на надпреварата след добър първи стинт на най-твърдите гуми. Макс бе на само около 5 секунди зад Хамилтън преди първия стоп. Макс обаче излезе зад Рикиардо и Сайнц, които не можа да изпревари, а по-късно бе задминат и от Алонсо. По всичко личеше, че Верстапен ще завърши състезанието седми, но пилотът на Ред Бул бе сред първите рискували да сложат гуми интермедия. Това се оказа правилното решение и така той се изкачи до второ място.

„Ако трябва да бъда честен, мисля че дори да бях стартирал от челото, пак щях да завърша втори. В крайна сметка не загубихме абсолютно нищо", заяви Верстапен.

„Сложих гумите медиум прекалено рано и това направи нещата по-трудни към края. Обикновено стартираш с най-твърдите гуми, за да караш по-дълго с тях, но дори те не издържаха. Слагайки медиум толкова рано, нямаше как да натискам", добави още той.