Двукраният световен шампион във Формула 1 - Макс Ферстапен сподели, че спринтовите състезания могат да бъдат подобрени за следващия сезон. Той сподели, че илотите не са готови да поемат голям риск в съкратения формат, което го прави „не е толкова забавно“.

Третият и последен спринт за сезон 2022 ще се проведе в събота на Гран При на Бразилия, като състезанието с по-кратка дистанция ще предложи допълнителни точки, както и ще определи стартовата решетката за пълното състезание в неделя.

Gulliver/GettyImages
98 снимки

"Не съм голям фен на спринтовете, защото няма чувството, че се състезаваме. Взимаме малко точки, но знаем, че няма как да се състезаваме на пълни обороти, защото ни предстои реалната надпревара в неделя. Обикновено не се виждат толкова много изпреварвания, освен ако няма кола, който не си е на мястото, а това не е толкова забавно, поне според мен. Знам, че следващата година ще имаме шест спринта през сезона. Трябва да седнем и обсъдим начини, по които да ги подобрим и направим по-вълнуващи. Харесва ми единствено, че имаме една тренировка и скачаме направо в квалификацията", сподели Ферстапен.