Професионален геймър е най-новото попълнение в екипа на Макларън за Формула 1. 25-годишният  Руди ван Бюрен, мениджър по продажби в ежедневната си работа, стана новият пилот за симулатора на отбора, след като спечели първенство по електронни спортове.

Макларън организира събитието „Най-бързият геймър на планетата”, за да идентифицира най-добрите виртуални състезатели. Голямата награда бе именно шансът за работа в тима и възможността за развитие на реалните болиди от Ф1.

Шефът на Алонсо: Той е все същото конкурентно животно

Ван Бюрен се пребори в конкуренцията на над 30 хиляди души, като във финала той и неговият холандски сънародник Фреек Шотхорст преминаха 4-часови изпитания в самия симулатор. За победителя това не е дебют в моторните спортове, като още 8-годишен той се впуска в картинг надпревари и през 2003 година печели националното първенство по картинг на Холандия. Заради липсата на спонсори обаче той се отказва от мечтата си на 16-годишна възраст.

„Всяко дете, което започва с картинг, си мечтае за Ф1, а в даден момент тази мечта просто се изпарява. Сега чрез победата в „Най-бързия геймър на планетата” мога да изживея отново този блян. Това е най-невероятното изживяване за  мен и няма думи, които да го опишат”, каза Ван Бюрен.