Един от шефовете на Макларън във Формула 1 – Ерик Булие заяви, че представянето на Фернандо Алонсо в Гран При на Бразилия е доказало на всички съмняващи се в испанеца, че той все така остава обсебен от желанието да се конкурира с най-добрите.

Макларън протестира срещу WEC плановете на Алонсо

Двукратният световен шампион, който ще кара за отбора и през 2018 година, завърши на 8-а позиция през уикенда. В един момент от състезанието той дори се движеше 5-и, но впоследствие стана жертва на възхода, който отбелязаха Люис Хамилтън (Мерцедес) и Даниел Рикиардо (Ред Бул). Впоследствие 36-годишният ветеран бе изпреварен  също и от Фелипе Маса (Уилямс).

Фернандо Алонсо се пуска в 24-те часа на Льо Ман

„Представянето на Фернандо дойде навреме, за да напомни на всички какво конкурентно животно си остава той”, коментира състезателният директор Булие. „Когато нашите стратези му дадоха „зелена светлина” да атакува Маса, той беше неуморим. Подхождаше към всяка една обиколка все едно е квалификационна. Сигурен съм, че щеше да изпревари Фелипе, ако имаше още 1-2 обиколки на разположение.”

„Това беше фантастична демонстрация на контролирано, твърдо пилотиране. Беше фантастичен спектакъл и, убеден съм, невероятен кеф в кокпита”, допълни Булие.