Отборът на Макларън във Формула 1 официално съобщи, че от следващия сезон ще ползва двигатели на Рено. Така 2017-а година ще бъде последната за партньорството им с Хонда, което така и не донесе очакваните резултати.

Макларън и Хонда се разделят, чака се официалното потвърждение

Когато през 2015-а двете страни възобновиха едно от легендарните съдружия през годините, никой не си и помисляше, че за тези близо 30 месеца британците ще запишат такива катастрофални резултати. Двигателите на Хонда бяха в основата, тъй като освен по мощност отстъпваха на водещите и по отношение на надеждността. В последно време всяко класиране на Макларън в топ 10 се приема като сериозен успех, а първоначалната идея бе, че след една преходна година тимът ще може да мери сили за позициите в челото.

Рено слага точка на партньорството с Ред Бул

Логично Макларън реши, че е назрял моментът за промяна и така Рено ще го снабдява с двигатели до 2020 година. За първи път в историята на Ф1 двете компании ще си сътрудничат, което ще повиши любопитството към резултатите.

Още по-добрите новини за Макларън са, че те ще разполагат със същата спецификация двигатели, каквито ще бъдат доставяни на третата сила в шампионата – Ред Бул Рейсинг. От 2010 до 2014 година с двигатели на Рено биковете завоюваха четири последователни титли при конструкторите.