Ръководството на Макларън ще обяви кой ще доставя двигатели за отбора от Формула 1 през 2018 година до края на септември.

Първоначално британците си бяха поставили за цел да имат яснота по този въпрос през октомври, но очевидно в плановете е настъпила промяна. В Уокинг всички мечтаят за промяна след трите мъчителни години с Хонда, който така и не успя да им осигури читав задвижващ блок. На няколко пъти дотук през 2017 година – а и през миналата кампания – Макларън изразяваше недоволството си.

Вандоорн почти прегази механик в бокса

Британците влязоха в преговори с Мерцедес и Ферари, но удариха на камък, а това означава, че единствената реална алтернатива остава Рено. В Унгария отборният шеф Ерик Булие обясни, че за да бъде готово всичко навреме за предсезонните тестове през 2018 година (насрочени за 26 февруари) – отборът ще се нуждае от най-малко 12 седмици за подготовка, в които до направи нужните промени по колата, за да пасне новият двигател.

Алонсо притисна Макларън за бързо решение с двигателите

В същото време от Хонда се надяват да продължат партньорството си с Макларън, тъй като съвсем наскоро единственият им бъдещ клиент – Заубер анулира договора им за 2018.