Пилотът от Формула 1 Кевин Магнусен заяви, че няма да послуша съвета на своя сънародник и легенда в моторните спортове Том Кристенсен. Последният посъветва бившия състезател на Рено да свали още килограми за следващия сезон, но според Магнусен това няма да бъде добра идея.

От новия сезон 24-годишният датчанин ще кара за американския отбор Хаас, където партньор ще му бъде доказано име като Ромен Грожан. В момента Магнусен тежи 68 килограма и е малко по-лек от своя съотборник, който е по-високият от двамата.

„Имах разговор с Кристенсен и не се съгласих с него“, коментира Магнусен. „Ще ни трябват повече мускули, за да може да управляваме новите коли на максимум. Поне аз се надявам да е така. Казаха ми, че новите болиди ще са с около 6 секунди по-бързи на обиколка от старите. Това би ги направило наистина трудни за управление“, коментира пилотът.

„Затова трябва да кача малко килограми. Няма да са много – и без това съм лек, така че според мен предприемам правилен ход“, добави Магнусен.

Неговият личен треньор – Томас Йоргенсен потвърди плана. „Кевин е по-лек от Ромен и най-вероятно ще се нуждае от още 3 килограма, за да може физически да понесе центробежните сили, породени от по-широките гуми и по-голямото притискане към асфалта“, обясни кондиционният специалист.