Люис Хамилтън прекъсна своята негативна серия в квалификациите във Формула 1 и ще потегли от полпозишъна в утрешната Гран При на Унгария. За седемкратния световен шампион това е първи полпозишъна от Гран При на Саудитска Арабия в края на 2021 година.

"Загубих гласа си от викове. Чувствам се изключително благодарен на отбора си. Голямо благодаря на всички фенове тук. Те са най-добрите. Не очаквах, че днес ще се борим за полпозишън. Нямаше какво повече да направя", сподели той.

"Има много обрати, продължаваме да сме обединени и да вярваме. Загубихме много време в завоите, но просто в тази последна обиколка рискувах и се надявах да остана върху асфалта. Ще продължим да се развиваме, но ще ни бъде и много трудно. Различен е балансът на автомобила. Трябваме да имаме добри гуми, с меки се чувствах днес чудесно. Шапки долу за отбора, справихме се прекрасно. Ще видя дали ще мога да спя днес", добави пилотът на Мерцедес.

"В утрешния ден ще дадем всичко от себе си. Ландо върши невероятна работа. Макс, знаете, винаги е начело. Дадох моята гледна точка, хората дойдоха да гледат, а ние имаме по-малко гуми. Много мокри гуми се изхвърлят всеки уикенд", завърши Хамилтън.