Седемкратният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън ще може да се състезава в неделното Гран при на Маями в САЩ, след като e получил отстрочка за строгото прилагане на забраната за носене на пиърсинг и бижута от пилотите по време на стартовете.

Един от двамата рейс директори във Формула 1 Нийлс Витих напомни на отборите и официалните лица, че носенето на пиърсинг по тялото и други бижута е забранено с оглед на сигурността.

Хамилтън заяви, че не може да премахне част от пиърсинга по себе си и дори предположи, че може да получи забрана да се състезава. Екипът на британския пилот обаче е представил пред Световната автомобилна федерация (ФИА) документи, в които твърди, че всичко при него според правилата.

Източник на агенция „Ройтерс“ съобщи, че Лиюс Хамилтън няма да носи никакви бижута и е получил изключение за две състезания, относно пиърсинга си. Британецът обаче ще трябва да премахне всичко преди старта за Гран при на Монако в края на май.

На пресконференцията преди Гран при на Маями, Хамилтън не бе в настроение за компромиси, появи се с множество бижута и аксесоари по себе си, включително три часовника, както и пръстени на всеки пръст от ръцете си, няколко гривни и колиета.

„Не успях да си сложа повече бижута“, каза пилотът на „Мерцедес“ и отново повтори, че физически не може да премахне поне две неща от пиърсинга по тялото си.