Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън отхвърли спекулациите, че е заразен с коронавирус, след като по-рано през месеца е бил в контакт с двама души, които наскоро дадоха положителни тестове за COVID-19.

Хамилтън присъства на събитие в началото на март в Лондон, на което гости бяха актьорът Идрис Елба и Софи Трюдо, съпругата на канадския премиер Джъстин Трюдо, които през миналата седмица стана ясно, че са заболели.

"Искам да съобщя, че съм добре. Имаше много спекулации за здравословното ми състояние, след като бях на събитие, на което присъстваха и двама души, които по-късно дадоха положителни тестове за коронавирус. Нямам никакви симптоми, а вече минаха 17 дни от срещата със Софи и Идрис. Говорих с моя лекар и с друг специалист, за да се консултирам дали е необходимо да си направя проба. Истината е, че на разположение са ограничено количество тестове, а има хора, за които е по-нужно да си направят, особено след като аз не проявявам никакви симптоми на заболяване", коментира той.

"В последната седмица се бях самоизолирал. Избягвах контакти с други хора. Най-важното, което можем да направим сега е да останем с позитивно настроение, да пазим дистанция и самоконтрол, ако е необходимо, и често да си мием ръцете със сапун за не по-малко от 20 секунди. Благодаря на всички за загрижеността. Пазете се", написа шесткратният световен шампион Хамилтън в "Туитър".

Заради пандемията от коронавирус първите седем старта от програмата за сезона бяха отложени или пренасрочени, а кампанията се очаква да стартира на 7 юни с Гран при на Азербайджан.

Как повлия пандемията коронавирус на спорта четете тук.