Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън пожела да бъде натоварен с функциите на дизайнер във връзка с предстоящия строеж на нова писта в Маями, Флорида в САЩ.

По план първото състезание на новото трасе трябва да се проведе през октомври следващата година. Вчера Градската комисия в крайбрежния град одобри 10-годишното предложение. Предстои строежът да бъде гласуван и от общината в Маями.

Формула 1 среща огромна съпротива от местни групи, тъй като строителните дейности ще повлияят сериозно върху големи части от града. Въпреки всичко собствениците на шампионата „Либърти Медия” са уверени, че всичко ще приключи успешно.

Подобно гледище изрази и лидерът във временното класиране при пилотите през този сезон Люис Хамилтън. „Окей, тъкмо видях дизайна на бъдещото трасе в Маями. Не, браточки, не трябва да е така. Дайте ми на мен да го измисля”, написа британецът в „Инстаграм”.

В добавка към поста си в социалните мрежи Хамилтън заяви: „Маями е супер готино място и бях много развълнуван да чуя, че там ще има писта за Формула 1. Когато обаче ми показаха плановете, бях малко разочарован. Трасето можеше да бъде далеч по-забавно. Познавам Маями много добре и мога да кажа, че са много малко локациите, които биха паснали по-добре за писта от Ф1.”