Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън заяви, че е доволен от борбения дух, който демонстрира шефът на "Мерцедес" Тото Волф в заключителната фаза на сезона.

Волф и директорът на големия съперник "Ред Бул" Кристиан Хорнер водят словесна битка извън пистата, което даде повод на Хамилтън да заяви: "Определено ми харесва борбеният дух, който Тото демонстрира."

Британецът бе попитан дали стресът оказва влияние в конкуренцията между двата водещи отбора във Формула 1 и поведението на членовете им.

"Видях един кадър от последното състезание, който ме накара да се усмихна вътрешно. Беше много забавно. Ако Тото не се вълнуваше толкова, нямаше да е себе си. Тази емоция и страст е част от нашата същност. Той е лидерът на нашия отбор", коментира пилотът на "Мерцедес" по повод Волф.

"Това е нещо, което искаш да виждат от шефа си. Щастлив съм, че той защитава това, което вярва, че е правилно", добави Люис Хамилтън за събитията около Гран при на Бразилия през миналия уикенд.

Тото Волф реагира много емоционално на победата на Хамилтън в състезанието. Това бе 101-ият успех на седемкратния световен шампион в старт от Формула 1.