Пилотът на Ферари Шарл Льоклер не бе доволен от представянето си в Гран При на Испания във Формула 1. Той стартира от бокса след неуспешна квалификация и смяна на части на неговия болид, за да завърши на 11-о място.

"Честно казано има повече проблеми, отколкото очаквах. Тази година вече имаше разочароващи дни и този резултат от състезанието е в съответствие със случилото се през сезона като цяло. Прекарахме първата част с твърдите гуми и очаквахме да са по-добри, но по някаква причина беше много лошо. Никакво сцепление, особено в предната част. Ограниченията бяха съвсем различни в сравнение с квалификациите. В известен смисъл очаквахме това. Т.е. по някаква причина не успяхме да влезем в работния прозорец на гумите по никакъв начин и след това влязохме, което беше изненада. Предстои много работа", каза Льоклер за "RaceFans".

Gulliver/GettyImages
52 снимки

"Във втората и в последната част на трасето усещанията бяха по-скоро такива, каквито трябваше да бъдат, беше по-добре. Но като цяло сме много назад, особено в състезателни условия - отново. Вярвам, че трябва да се съсредоточим напълно върху това и да намираме оптималното решение за гуми по-често, да работим по-добре с тях. Промяната на температурата от два или три градуса оказва огромно влияние върху баланса и този уикенд имахме проблеми", призна пилотът от Монако.

Автор: Ива Кръстева/БТА