Пилотът на Ферари Шарл Льоклер тренира в дома си в Монте Карло. Използва разрешения час за излизане в княжеството, за да поддържа формата си и навън. Това стана ясно от отговорите му на въпроси на фенове, които даде в 10-минутна сесия в Инстаграм, организирана от пресслужбата на Скудерията. Пресофисът на екипа всяка седмица обявява кой ще отговаря на въпроси на фенове, след което събира питания в продължение на няколко дни. Първото такова своеобразно интервю по въпроси на запалянковци бе на Себастиан Фетел.

„Спортувам много, имам всякакъв вид оборудване – велоаргометър, тежести. А и в Монако ни е позволено да излизаме по един час на ден, за да се движим и аз тренирам”, обясни Льоклер. „Все пак стоя възможно най-много време у дома. Приспособяваме се и всъщност имам доста неща за вършене.”

Льоклер отговаря на различни езици на въпросите и разказа, че е научил италиански в годините в картинга

Тогава 80% от времето си прекарвал в съседна Италия и комуникирал постоянно с механици, организатори и т.н. Младежът сподели още, че би искал да се състезава в номер 7, но той вече бил зает от Кими Райконен, а вторият му избор бил 10. И този обаче не бе свободен – Пиер Гасли го посочи по-рано. Така избрал 16 – от 1+6, което пак е 7.

„Прекарвам много повече време и в социалните мрежи” обясни още Шарл. „Виждам вашата подкрепа и подкрепата на другите. Чета постовете ви. За съжаление не мога да отговоря на всички съобщения, но се чувствам близо до вас!”

Тази вечер заедно с брат си Артур ще участва във виртуалната надпревара за Гран пр на Австралия. Двамата ще защитават цветовете на Ферари. Артур е в академията за млади пилоти на Скудерията. Те ще се състезават срещу още 5 титуляри от Формула 1 и бивши състезатели като Дженсън Бътън и Джони Хърбърт.