Ферари изненадващо обяви миналата седмица, че Шарл Льоклер ще има нов състезателен инженер от Гран При на Емилия-Романя този уикенд. Тази смяна, обаче, е била изненадваща и за самия монегаск, който е научил за нея малко след Гран При на Маями. Самият Льоклер обясни, че решението е било на тима и Шави Маркос, който ще бъде заменен от Бриан Бози.

„В челото разликите са много малки и всеки детайл променя нещата. Но това решение бе взето от Шари и отбора. Те имаха други планове наум и ми бе казано точно след Маями. Казвайки това трябва да отбележа, че Бриан е човек, с когото аз работя откакто дойдох във Ферари. Той винаги е бил моя пърформънс инжинер, така че той знае точно как работят нещата. Не е като да стартираме от нулата. Досега нещата бяха много гладки и очаквам това да продължи, ще бъдем на 100% още този уикенд“, заяви Льоклер.

Моенгаскът също така обясни, че комуникацията между него и Маркос никога не е била проблем, въпреки че често оставаше впечатление за обратното.

„Мисля, че комуникацията ни с Шави винаги е било добра. Винаги сме се старали да комуникираме възможно най-много, това е моят метод на работа, за да имам най-добрата възможно картинка. Както казах очаквам една гладка транзиция, след която ние ще се фокусираме върху важните нещата. Не мисля, че комуникацията беше голям проблем в миналото“, каза още пилотът на „черните кончета“.