Пилотът на Ферари във Формула 1 Шарл Льоклер изрази своето тотално нежелание да се замесва в каквито и да било „политически игрички” с другите състезатели в шампионата, в това число и неговия съотборник Себастиан Фетел.

21-годишният монегаск впечатли в първите няколко състезания от кампанията, но напоследък по-опитният Фетел се представя по-добре от него (макар и недостатъчно, за да отправи предизвикателство към Люис Хамилтън). В последния старт – Гран При на Канада – Льоклер стигна до втория подиум в своята кариера и призна, че мисли повече за темпото си, отколкото за странични неща. „Просто си върша работата на пистата и съм доволен от себе си. Определено се чувствам добре във Ферари”, каза Льоклер.

„Изобщо не ми допадат политическите игрички. Всъщност като цяло мразя политическите актове. Това не е моят стил. Никога не се сприятелявам с някого само и единствено за да се възползвам от този факт за в бъдеще. Предпочитам добрите и естествените приятелства.”

„Вярно е, че ситуацията вътре в отбора се промени след Гран При на Бахрейн (когато само механична повреда попречи на Льоклер да спечели – б.р.). Отборът има по-сериозно уважение към мен, след като показах способност да печеля състезания.”

„Разбирам, че трябва да има определена йерархия като в отбор като Ферари. Ясно ми е, че Себ е фаворитът в отбора заради изключителния си опит. Трябва да продължа да си върша работата и да допускам по-малко грешки. Себастиан просто прави по-малко грешки от мен”, допълни Льоклер.