Пилотът на Ферари във Формула 1 Шарл Льоклер призна, че е допуснал грешка с оплакванията си по радиото по време на състезанието за Голямата награда на Сингапур. Отсега нататък 21-годишният монегаск обеща „да си затваря устата” вместо да прави негативни коментари, които бързо стават публично достояние покрай телевизионното излъчване на състезанията.

На „Марина Бей” Льоклер изрази своето недоволство от факта, че се озова зад своя съотборник Себастиан Фетел предвид избора на стратегия, който предприеха от бокса. Така германецът получи по-големи шансове за победата и в крайна сметка я взе. Към края на състезанието Льоклер не скри разочарованието си от този факт, а сега след известно време за размисъл заяви, че поема по нова посока. „Вярвам, че моята реакция беше твърде пресилена Тя показва още колко много имам да уча”, коментира състезателят.

„В тази ситуация нямаше нужда от подобни думи. Отборът постъпи правилно, затова завършихме първи и втори. Нямаше да имаме двойна победа при какъвто и да е други избор. Това е от най-сериозно значение.”

„Затова по този показател има какво да уча и да подобрявам. Това повече няма да се повтори за в бъдеще. Когато си в колата, винаги е трудно. Адреналинът е висок. Събуждам се рано сутрин с мисъл за победа, заспивам вечер с мисъл за победа. Затова е трудно. Трябва да се контролирам по-добре в такива ситуации и – как да го кажа по-възпитано – да си затварям устата вместо да говоря по радиото. Ще си взема бележка и ще опитам това да не се повтаря”, добави Льоклер.