Шарл Льоклер ще потегли от първата позиция в неделното Гран При на САЩ. Макс Верстапен записа най-бързо време в самия край на квалификацията, но обиколката му бе изтрита заради напускане на очертанията на пистата. Така нидерландецът ще стартира от шеста позиция. Второ време даде Ландо Норис, а трети остана Люис Хамилтън.

В последните три минути на Q1 на практика всички бяха на пистата и имаше сериозен трафик. Верстапен даде първо време – 1:35.346 мин. Сайнц бе втори, следван от Перес и Льоклер. Хамилтън излезе начело с 1:35.091 мин. Албон се измъкна девети, което свали Юки Цунода в зоната на изпадащите. Там се озова и Фернандо Алонсо.

Даниел Рикардо даде десето време, Кевин Магнусен – седмо. Алонсо и съотборникът му Ланс Строл, който също се озова в дъното, не прескочиха Q1. Заедно с тях от битката след цялото разместване отпаднаха още Хюлкенберг, Албон и Сарджънт.

Уикендът за Гран При на САЩ продължава в 20:30 часа българско време днес с втората квалификационна сесия. Тя ще определи реда за стартиране за петия спринт за годината, който ще се проведе в неделя от 1:00 часа сутринта българско време. Надпреварата за Гран При на САЩ е предвидена за 20:00 часа в неделя