Легендата във Формула 1 Мика Хакинен посочи, че Мерцедес са свършили страхотна работа с използването на стратегия, за да спечели предимство спрямо Ред Бул в първите четири надпревари от сезон 2021, заяви Мика Хакинен. Финландецът използва колонката си за Унибет, за да отбележи, че в борба срещу световните шампиони не можеш да си позволиш да губиш никакво време.

„Доверието е важна част от отборната работа във Формула 1. 98-ата победа на Люис Хамилтън се дължеше на доверието, което той прояви към стратезите на тима. За някои хора изглеждаше като грешка, тъй като Люис излезе на 22 секунди за лидера в надпреварата Макс Верстапен. Но стратезите на Мерцедес знаеха, че световният шампион има темпото да настигне и изпревари Ред Бул", заяви Хакинен.

"Това е толкова типично за Мерцедес и е причината, поради която Люис и Валтери знаят, че карат за най-добрия отбор във Формула 1 в момента. Дори след загубата на позиции на старта те финишираха първи и трети. На писта, на която Мерцедес го бяха планирали цял уикенд. Дадоха и на Люис, и на Валтери Ботас варианта за стратегия с 2 бокса, защото в неделя те имаха по два комплекта медиум – един нов и един каран, докато Ред Бул остави Макс с един комплект медиумизпреварванията са изключително трудни", добави още той.

„Не можеш да си позволиш да губиш никакво време, когато се бориш с Мерцедес. Един поглед към първите четири състезания показва, че Мерцедес свърши страхотна работа с използването на стратегия, за да спечели предимство спрямо Ред Бул. Малките грешки на Макс дадоха възможности на Люис“, каза финландецът.