Финландската легенда Мика Хакинен е убеден, че Мик Шумахер скоро ще си намери място във Формула 1. Двукратният световен шампион отбеляза в своя колонка за Унибет, че това ще е специален момент както за спорта, така и за цялото семейство Шумахер.

„Беше чудесно да видя Мик зад волана на Ферари F2004 на баща му в демонстрация на пистата Муджело. Това ми напомни колко прекрасно звучаха двигателите V10 и невероятния успех, постигнат от Михаел с тази кола, както и другите, с които спечели пет титли.“

„Радвам се да видя, че кариерата на Мик върви добре. В момента води в шампионата на Формула 2 и съм убеден, че ще намери място във Формула 1 много скоро. Когато това се случи, ще е специален момент за него, семейство Шумахер и Формула 1“, сподели Хакинен.

21-годишният Мик Шумахер води в генералното класиране на Формула 2 със 161 точки пред Калъм Илот (153) и Кристиан Лундгаард (145). Смята се, че може да влезе във Формула 1 с екипа на Алфа Ромео. По време на уикенда на Муджело Матия Биното каза, че от Ферари ще дадат шанс на младежа да кара в свободни тренировки.