Пилотът на Макларън – Ландо Норис, водеше в дълъг период от състезанието за Гран при на САЩ на пистата в Остин, но в крайна сметка завърши на третата позиция в крайното класиране. Въпреки това, младият британец остана щастлив от представянето си и сподели, че важното е отборът да прави прогрес с всеки изминал уикенд.

Репортерът заяви в началото на интервюто, че, ако състезанието е било спринтово, то той е щял да го спечели. „Да, но не беше“, отговори му с усмивка Ландо.

Gulliver/GettyImages
13 снимки

„Да, бях начело. Можех да контролирам хода на това състезание, но просто не бяхме достатъчно силни днес. Добро състезание от моя страна. Знаехме, че ще имаме проблеми, знаехме кое ще бъде нашит проблем – деградацията на гумите, но първата серия и темпото в самото начало беше много силно. Просто не успях да издържа достатъчно дълго с това темпо. Важното е всеки уикенд да правим прогрес и ни трябват още няколко стъпки“, сподели британецът.

„Опитах се да се защитя срещу Люис, но не ми беше останал достатъчно ресурс в гумите, за да се боря с него в тази ситуация, но поне с опитах. Това беше най-доброто, което можехме да направим – да се грижа за гумите, да преследвам своите цели. Днес беше твърде трудно. Може би една по-студена щеше да бъде по-подходяща за нас. Въпреки това съм доволен, защото успяхме да завършим на подиума и се представихме по-добре от очакваното и съм щастлив“, заяви още Ландо.