Ландо Норис записа най-бързата обиколка със своя Макларън в първата свободна тренировка преди Гран при на Великобритания от Формула 1, Ланс Строл с Астън Мартин даде второ време,а трети остана Оскар Пиастри с Макларън

След като спечели миналия кръг в Австрия, Джордж Ръсел направи първата бърза обиколка в сесията. С течение на тренировката обаче имаше струпване на дъждовни облаци и втората сесия най-вероятно ще бъде на мокър асфалт.

Десетина минути след началото на сесията Юки Цунода с Хонда катастрофира, което предизвика появата на червен флаг. Така постижението на Ръсъл от 1 минута 28 секунди и 88 стотни минути остана начело.

Сесията продължи при оставащи 44 минути по часовник и скоро след това Карлос Сайнс с Ферари записа най-добра обиколка с 1 минута 27 секунди и 925 стотни с гумите с твърда смес. Неговото време обаче бе подобрено с близо половин секунда от Норис, който завърши на първо място в тренировката с 1 минута 27 секунди и 420 стотни.

Лидерът в шампионата Макс Верстапен с Ред Бул завърши четвърти пред Джордж Ръсел.

Преди началото на тренировката стана ясно, че Пиер Гасли с Алпин ще получи наказание за стартовата решетка на Гран при на Великобритания, заради направи промени по двигателя за "Силвърстоун".