Ландо Норис спечели много интересната спринтова квалификация в Китай. Пилотът на МакЛарън записа първо време, след като дъжд над пистата в Шанхай беляза събитията. В трудните условия много пилоти имаха проблеми, а голям брой обиколки бяха изтрити заради излизане от очертанията на трасето. Дори победната обиколка на Норис (1:57.940) бе изтрита, но в по-късен момент върната. 

Втори остава Люис Хамилтън, а трети Фернандо Алонсо. И двамата бяха с над секунда изоставане от Ландо Норис. Четвърти ще стартира Макс Верстапен, който също започна решителния си летящ тур с излизане от пистата на последния завой, но и неговата обиколката остана валидна. Карлос Сайнц и Серхио Перес ще потеглят от третата редица, а на четвъртата ще се наредят Шарл Льоклер и Оскар Пиастри.

Първият спринт за сезона във Формула 1 ще стартира в 6:00 часа българско време и ще бъде с продължителност от 19 обиколки. Само първите осем в него ще вземат точки за генералното класиране, а спринтът няма да има касателство към стартовата решетка за основното състезание. Тя ще бъде определена в утрешната квалификация, която ще започне в 10:00 часа българско време. Всички сегменти от уикенда в Китай може да гледате пряко по DIEMA SPORT 3.