Пилотът на Макларън Ландо Норис подкрепи нововъведенията за уикенда в Гран При на Азербайджан. Според британеца новият формат ще даде повече възможности на всички. 

"Мисля, че нямахме късмет, което направи нещата да изглеждат по-зле, отколкото бяха в първите няколко състезания. Това, което имаме този уикенд, е само базовата линия, с която трябваше да започнем годината",  каза Норис пред медиите в Баку. 

"Това е по-добра базова линия. Има повече място за възможности и за подобрения на това, което имаме. Така че определено ще ни накара да направим малка крачка напред", добави пилотът.

"Макларън" са пети в класирането при конструкторите, на четири точки пред тима на "Алпин", който също е направил подобрения в болида за Баку, който е домакин на първия спринт уикенд за сезона и за първи път използва нов самостоятелен формат. Това означава две квалификационни сесии - в петък и в събота.

"Мисля, че това е по-добър формат. Предпочитам по-дълго състезание в сравнение с това, което имахме преди . . . има повече възможности за всички. Харесва ми, че има две квалификации. Харесвам формата на тренировката, квалификация в петък. Така че напрежението определено е по-високо. Но да, харесва ми повече", заяви Норис.