Бившият пилот от Формула 1 и настоящ телевизионен коментатор Дейвид Култард, който е бивш състезател на Макларън и Ред Бул, не вярва, че Верстапен е в състояние да повлияе на Хамилтън.

„Няма как да се изненадваме, че точно тези двама пилоти водят битка за титлата. И съм твърдо убеден, че тя ще продължи до края на сезона в Абу Даби. Освен това не мисля, че Верстапен може да повлияе на Люис“, заяви Култард.

Битката между Хамилтън и Верстапен е битка и на отборите им Мерцедес и Ред Бул. След коментара си за пилотския двубой Хорнер повтори свое мнение от по-рано през този сезон, че тази борба включва значително по-сериозен политически елемент, отколкото предишни шампионати.

„Когато се състезавахме срещу Макларън за шампионата и Люис караше за тях, а после се съревновавахме с Ферари с Фернандо Алонсо и Стефано Доменикали атмосферата беше съвсем различна. Настоящата ситуация е далеч по-политическа, много повече неща се случват зад кулисите. В края на годината ФИА ще трябва да проведе сериозно чистене на пощенската си кутия от имейлите на Тото [Волф]. Тото никога не е бил в позиция да има реална конкуренция. Наследи един много конкурентоспособен отбор от Рос Браун. Върши страхотна работа в поддържането на този екип, но сега за първи път изпитва такъв натиск, а хората отговарят по различен начин на напрежението“, обясни после Хорнер.