Шефът на отбора от Формула 1 Кристиан Хорнер си спомни за работата с пилота Себастиан Фетел и времето, прекарано заедно във Формула 1, а също така разказа пред агенция ДПА някои любопитни истории. Хорнер заяви, че Фетел е изпълнил със съдържание някои типични германски клишета, които се знаят по целия свят.

"Той беше от типа момчета, които слагаха кърпа на шезлонга рано сутрин. Казвахме му – човече, мъжете не правят така. Понякога се появяваше с много странни прически или носеше чорапи със сандали, но всичко това беше наистина забавно за нас", разказва Хорнер.

Фетел и Хорнер работиха заедно в Ред Бул, където германският пилот спечели и четирите си световни титли в автомобилния шампионат между 2010-а и 2013-а година преди да се премести във Ферари. След това отиде да кара за отбора на Астън Мартин преди да сложи край на кариерата си в края на настоящия сезон.

"Мога да кажа, че е един много горд германец. Освен това се наслаждаваше истински на всички закачки и не се притесняваше да се шегува сам със себе си. Също така мога да кажа, че е страхотен импресионист. Невероятно е да го гледаш как имитира Найджъл Менсъл (бивш пилот от Формула 1) и Жан Тод (бивш президент на ФИА). Имитациите му са брилянтни. Просто се забавлявахме безкрайно", допълва австрийският шеф на Ред Бул.

Хорнер вярва, че собствената му кариера е била значително повлияна от Фетел.

"Но разбира се, това е защото израснахме заедно и се познаваме. Влияехме си. Той беше млад пилот, аз до него млад директор на отбора. Учехме се един от друг. Себастиан е страхотен човек и аз му се възхищавам за това, което отстоява, за близките до сърцето му важни неща".

Автор: Атанас Василев/БТА