Ред Бул няма да налага заповеди от бокса на Макс Верстапен, за да помага на Серхио Перес в последните пет състезания този сезон във Формула 1. Това обясни съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко, който коментира битката на Перес за второто място в класирането на пилотите.

Верстапен спечели третата си поредна световна титла в събота в Катар, а в неделя записа 14-а победа в 17 състезания този сезон. Перес, от своя страна, катастрофира в събота, а в неделя стигна едва до 10-ото място, като получи три наказания по 5 секунди заради неспазване ограниченията на трасето.

Досега Ред Бул нямат сезон във Формула 1, в който двамата им пилоти да завършат първи и втори в крайното класиране, но доктор Марко даде да се разбере, че Верстапен няма да помага това да се случи. “Няма да използваме заповеди от бокса - обясни бившият пилот пред ORF. - Видяхме какво направи Макс предишният път, когато се опитахме.”

Доктор Марко припомни за решението на Верстапен да не върне позицията на Перес в Гран При на Сао Пауло миналата година, когато той вече си беше осигурил световната титла, а Чеко се бореше с Шарл Леклер за второто място в крайното класиране.

След отказа на Верстапен да пропусне напред Перес той оправда неизпълнението на заповедите от бокса с това, че има да си връща на съотборника си, който според него е катастрофирал умишлено в квалификацията в Монако и така го е лишил от първото място на старта. Напрежението между двамата пилоти се покачи сериозно, но ситуацията беше изяснена преди началото на новия сезон, но явно в Ред Бул няма да се опитват да карат Верстапен да помага на Перес.