Сезонът във Формула 1 е в края си, а все още подвластни на емоциите от Гран При на Бразилия, в предаването на DIEMA SPORT 2 – „Формула 1 Токшоу“ бе направен подробен анализ на представянето на Люис Хамилтън.

Именно британската звезда на Мерцедес спечели в Страната на кафето, като това бе и негова 10-а победа от началото на сезона, както и 72-ра в кариерата му.

Хамилтън вече си гарантира световната титла, а екипът му е първенец при конструкторите. Все пак победата му в Бразилия не дойде никак лесно. Битката за челото бе оспорвана, а за майсторството на Хамилтън говори завоюваната от него победа, при проблемите, които е имал с болида си, за които стана ясно след състезанието.

Водещият Иван Петров и гостите му Иван Тенчев и Георги Иванов дискутираха подробно случилото се по време на състезанието, като акцентираха на ключовите моменти в състезанието.

„След всичко, което научихме след състезанието. Начинът, по който запази автомобила при все проблемите, които имаше, бе забележителен. Тото Волф разказа как преди първата смяна е получил информация, че автомобилът ще издържи още само обиколка“, Иван Тенчев, който добави, че като цяло Мерцедес са били на ръба през целия уикенд, отбелязвайки, че и Валтери Ботас е имал проблеми.