Анализаторите на DIEMA SPORT 2 Траян Сарафов и Георги Иванов коментираха в предаването "Формула 1 Токшоу" темата за новостите, които ще видим във Формула 1 от идния сезон 2020/2021 година, както и проведените през последните няколко седмици тестове.

Георги Иванов смята, че това ще представлява една изцяло нова философия в аеродинамиката на болидите. Най-голямата разлика ще е възможността колите да се следват изключително близо една до друга. Това ще промени изцяло начина, по който ще се провеждат състезанията и индивидуалните надпревари между пилотите.

От друга страна, Иванов заявява, че промените ще смалят разликите между колите по време на самите състезания и ще ограничи възможността за огромни изоставания и застигания на по-бавните болиди.

Траян Сарафов също споделя този оптимизъм, като коментира, че това ще елиминира част от изоставането, което има догонващият пилот в настоящата ситуация.

Постепенно започват отново да имат ключова значение стари приоми за воденето на състезанието, като по-добрата консумация на гориво, по-добрата топ скорост, с цел да се спечели минимално предимство. Към това ще се прибави и възможността за по-близко следване на автомобилите, което ще направи надпреварите още по-интересни.