Кими Райконен може отново да се състезава в ралита или да кара в НАСКАР, когато реши да сложи край на кариерата си във Формула 1, сподели самият пилот. 2021-ва ще е 19-ти сезон в Гран при за финландеца, който вече е на 41 години. Световният шампион за 2007 г. обясни пред Formula 1 Magazine, че и след F1 може да върши много забавни неща.

„Има много интересни неща, които могат да се правят, но няма да мисля по въпроса, докато не спра да се състезавам във Формула1. Тогава ще видим дали ще са ралита, НАСКАР или напълно различен автомобилен клас“, заяви Райконен.

„Ще спра, ако не ми харесва вече да карам“, повтори още веднъж Райконен. „Така ми изглежда логично. След това не бих си губил времето да пътувам по света. Но това е условието да продължа да се състезавам: да ми допада. Няма гаранция, че ще печелиш състезания, дори да се състезаваш за топ тим. В момента само един отбор доминира и останалите 18 коли имат малък шанс. Понякога побеждаваш, друг път не, но успехите по принцип са редки. При всички случаи карането и работата още ме радват", добави още той.