„Отборът на Хаас е може би най-силният в кервана, ако изключим водещите три тима”, смята пилотът на Рено Нико Хюлкенберг. Същевременно пилотът на френския тим се надява неговия отбор да скъси разликата през тази кампания до топ тимовете през 2019-а година, но счита, че заводският отбор на Ферари е най-напред в тази мисия.

„Мисля, че Хаас е най-добрият отбор, ако изключим Мерцедес, Ферари и Ред Бул. Колата им изглежда много добра отвсякъде. Мисля, че ние се доближаваме до тях, но са по-бързи в бързите завои”, коментира Хюлкенберг. Пилотът на Рено потвърди, че колата на отбора отстъпва повече в шасито на болида, отколкото в двигателя.

Същевременно пилотът на МакЛарън Карлос Сайнс се съгласи с колегата си от Рено за добрата работа на Кевин Магнусен и Ромен Грожан. „Хаас е изразено по-напред от другите тимове в средата на класирането. Те се справят много добре и резултатите го показват. Водят с повече от половин секунда, а за да скъсим тази разлика ние ще трябва да се развием с много бързи темпове”, коментира испанецът.

„Съдейки от опита си, дори към края на сезона, ще бъде трудно да се състезаваме с тях при квалификациите. В състезание никога нищо не се знае, но те са по-бързи от другите”, допълни Сайнс.

Навлизаме във втория уикенд от календара във Формула 1 и предстои ГП на Бахрейн. Всичко най-интересно от надпреварата може да гледате по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.