Двигателите във Формула 1 ще бъдат по-евтини и по-шумни от 2021-а година, когато именно ще навлязат в сила новите правилници. Представители на Международната автомобилна федерация (ФИА) и притежателите на маркетинговите права се срещнаха в Париж във вторник и начертаха бъдещето на най-престижната надпревара на четири гуми, като на дискусията присъства и Жан Тод.

"Изслушахме внимателно мнението на феновете за настоящото състояние на двигателите и взехме под внимание това, което те искат да видят в близко бъдеще. Вярваме, че ще сбъднем техните желания", заяви директорът във Формула 1 - Рос Браун.

Начело на дискусиите бяха въпросите за цените на двигателите и нарастването на шума, който издават. Феновете се оплакват, че той все още не отговаря на очакванията, въпреки че бяха направени подобрения през тази година.

През 2021-а двигателите отново ще бъдат 1.6-литрови В6 Турбо Хибриди, но ще работят на 3000 об/мин, за да бъде увеличен шумът. Новите двигатели ще имат опцията за пестене на енергия в рамките на няколко обиколки, което може да даде тактическо преимущество на даден пилот.